şambali tatlısı hamur malzemesi ve şerbeti
Şambali tatlısı hamur malzemesi ve şerbeti: Gerçek şambali tatlısı yapıp tatmak istiyorsanız, işte size yer fıstıklı şambali tatlısı tarifi. Bu tatlıyı bir defa yapın, tadın ve nasıl alışkanlık yaptığını göreceksiniz. Şambali tatlı tarifimin üzerine tarif tanımam. Tavsiye ederim, deneyin.
fıstıklı şambali tatlısı hamur malzemesi
- bir su bardağı irmik
- bir su bardağı un
- bir su bardağı şeker
- bir su bardağı yoğurt
- bir çay kaşığı karbonat
- bir yemek kaşığı margarin "tepsiyi yağlamak için"
- üzerine yeteri kadar fıstık içi
şerbeti için malzeme
- iki su bardağı şeker
- iki su bardağı su
- yarım limon suyu
şerbetinin yapılması
- tencerede su ve şekeri 5 dakika kaynatın
- ardından limonu sıkın bir defa fokurdatın ocaktan alın
hamurun yapılması ve pişirilmesi
- bir kap içerisine 1 bardak irmiği, 1 bardak unu ve
- 1 çay kaşığı tepeli doldurulmuş karbonatı katın iyice karıştırın beklesin
- karıştırma kabına 1 bardak yoğurt, 1 bardak toz şekeri koyun
- şekeri yoğurta yedirerek güzelce mikserle karıştırın
- ardından beklemekte olan karbonatlı karışımı
- azar azar ilave ederek spatula veya kaşıkla karıştırın
- hazırladığınız hamuru 30 cm. çapında yağlanmış tepsiye dökün
- ve üzerini düzeltin, tepsiyi yarım saat dinlendirin
- ardından tepsiyi dilimleyin ve fıstıkları üzerine dizin
- tepsiyi önceden 180 dereceye ısıtılmış fırının orta rafına sürün
- 30 dakika pişirin, fırından çıkarın bıçak ile dilim yerlerinden tekrar dilimleyin
- ardından ılık şerbeti üzerine dökün
- ve soğuduktan sonra bildiğiniz gibi servis edin.
afiyet bal şeker olsun