yumurtalı pırasa yaprağı kavurması
Yumurtalı pırasa yaprağı kavurması; bütün pırasa ile yapılabildiği gibi, pırasa yaprakları kullanılarakta yapılır. Özellikle yemekte kullanılan pırasaların arta kalan yapraklarını değerlendirmek için, yumurtalı pırasa kavurması yapmak bir seçenektir. Yumurtalı pırasa kavurması yapımında domates ve salça kullanılabilir.
yumurtalı pırasa malzemesi
yumurtalı pırasanın yapılması
afiyet bal şeker olsun
- 250 gr. pırasa yaprağı
- bir soğan
- bir kaşık tereyağı
- iki yumurta
- karabiber, pulbiber
- tuz
yumurtalı pırasanın yapılması
- pırasa yapraklarını doğrayın
- yağ içinde soğanı kavurun
- üzerine pırasa yapraklarını baharatları ve tuzu ilave edin, karıştırın
- tavanın kapağını kapayın ve ağır ateşte yaprakların diriliği gidinceye kadar pişirin
- ardından tavanın içerisinde iki yuva açın ve yumurtaları kırın
- ağır ateşte yumurtanın beyazları piştiği anda ocaktan alın
- ve dilediğiniz gibi servis edin.
afiyet bal şeker olsun