7 Nisan 2013

on 2 comments

tavuk but haşlama


Tavuk ya da piliç budu gerektiği zaman haşlanması gerekir. İstenirse but tencerede veya düdüklü tencerede haşlanır. Düdüklü tencerede but 10 ila 12 dakika sürede haşlanır. Normal tencerelerde ise, bu süre ağır ateşte 1 saatı bulur. Tarifim butun tencerede haşlanmasıyla ilgilidir. 

tavuk but haşlama malzemesi
iki tavuk but
bir tatlı kaşığı tuz
soğuk su

tavuk butunun haşlanması
butları yıkayın ve tencerenin içine koyun
üzerine iki parmak geçesiye kadar su koyun
tuzunu ilave edin karıştırın,
tencereyi bir defa fokur fokur kaynatın ve kapağını kapayın
ağır ateşte butları 1 saat süreyle haşlayın ve ocaktan alın.

afiyet bal şeker olsun

2 yorum:

  1. genelde düdüklü kullanıyorum ben, ama normal tencerede de çabuk haşlanıyor, nerede eski zor haşlanan tavuklar diyorum...

    YanıtlaSil