tavada galeta unlu börek
Tavada galeta unlu börek nasıl yapılır? Sigara böreğini çıtır çıtır yemesini seviyorsanız eğer, tavada galeta unlu börek tam dişinize göre. Üşenmeyin, ister tarifimde olduğu gibi dana kıymalı veya tavuk etli yapın. Böreği tatlandırmak için istediğiniz baharatı kullanabilir ve iç malzemesini hazırlarken dilediğiniz sebzeleri kullanabilirsiniz. Hayır, böreğimin içinde sebze bulunsun istemiyorum diyorsanız eğer; rendelenmiş domatesi iç harç malzemeleri arasından çıkartabilirsiniz. Onun yerine tek başına domates salçası, ya da domates salçasıyle birlikte biber salçasını ortak kullanabilirsiniz.
tavada galeta unlu börek malzemesi
tavada galeta unlu börek yapımı
afiyet bal şeker olsun
- üç tane hazır yufka
- üç yüz gram kıyma
- bir soğan
- iki domates
- iki yumurta
- iki kaşık sıvı yağ
- karabiber, tuz
- maydanoz
- galeta unu
- kızartma yağı
tavada galeta unlu börek yapımı
- iki yumurtayı az tuz ile kasede çırpın
- yufkaları üst üste koyun ve sekiz parçaya dilimleyin
- soğanı, maydanozu doğrayın ve domatesi rendeleyin
- tavada iki kaşık yağ içinde soğanı kavurun
- üzerine kıymayı ilave edin taneleşinceye kadar kavurun
- peşi sıra rendelenmiş domatesi, karabiberi ve tuzunu ilave edin, karıştırın
- malzemeler kaynamaya başlayınca tavanın kapağını kapatın
- ağır ateşte domates suyunu çekinceye kadar pişirin
- ardından ocaktan alın, maydanozu ilave edin ve karıştırın
- yufka dilimlerinin geniş tarafına birer kaşık iç koyun ve rulo şeklinde sarın
- sarılmış börekleri önce yumurtaya, sonra galeta ununa bulayın
- ardından, fazla kızgın olmayan yağ içinde dilediğiniz gevreklikte kızartın
- ve gönlünüzce servis edin
afiyet bal şeker olsun