mayonez tarifi

Evde nohut suyuna mayonez tarifi, nasıl yapılır? Bir su bardağı nohutu yıkayın ve üzerine 3 su bardağı su ekleyin. Nohutu önce yüksek ateşte, tencere kaynadıktan sonra kısık ateşte nohut taneleri yumuşayıncaya kadar haşlayın. Haşladığınız nohutu suyu ile beraber bir gece (kışın oda sıcaklığında, yazın buzdolabında) bekletin. Süre bitiminde nohut suyundan ihtiyacınız kadar alın ve tarifimize uyarak mayonezinizi yapın. Nohut suyunu derin dondurucuda saklayabilirsiniz. Afiyet olsun.

Malzemesi:
  • 150 gr. ayçiçek yağı
  • 40 gr. nohut haşlama suyu (3 çorba kaşığı dolusu)
  • bir çay kaşığı silme hardal
  • bir çay kaşığı silme toz şeker
  • bir tatlı kaşığı limon suyu (artırabilirsiniz)
  • bir fiske tuz
  • el blendırı veya çırpma teli

Yapılışı:
  1. blendırın malzeme koyma haznesine
  2. iki yemek kaşığı ayçiçek yağı
  3. 40 gr. nohut haşlama suyu (oda ısısında)
  4. bir çay kaşığı silme hardal
  5. bir çay kaşığı silme toz şeker
  6. bir tatlı kaşığı limon suyu
  7. bir fiske tuz koyun ve blendırı çalıştırın
  8. blendır haznesinde karışımın rengi beyaza döndüğünde 150 gr. ayçiçek yağını azar azar karışıma ekleyin ve blendırı yukarı aşağı hareket ettirerek karışımın mayonez kıvamı almasını sağlayın
  9. elinizdeki ayçiçek yağı bittiğinde işlemi sonlandırın
  10. hazırladığınız mayonezi kavanoza koyun
  11. ve buzdolabında +4°C derecede kapalı olarak saklayın
  12.  Afiyet olsun.

Bu blogdaki popüler yayınlar

sütlü irmik helvası tarifi

25 dakikada fırında, haşlanmış tavuk kızartması

tencerede tavuk but haşlama

30 dakikada etsiz türlü yemeği hazır