yumuşak bulgur pilavı
Yumuşak bulgur pilavı, herkesin bildiği tarzda bulgur pilavı gibi pişirilmez. Bulgur pilavında su ölçüsü; bir ölçü bulgur için, iki ölçü su kullanılır. Bulgur pilavını yumuşacık yapayım diye, su miktarını artırmak bulgur pilavını lapa yapar. Yani, yumuşak bulgur pilavı pişirmenin yolu, fazla su kullanmaktan geçmez. Ya nerden geçer diye, soranlara söyleyeyim; yumuşak bulgur pilavı yapmanın yolu, bulguru çok iyi kavurmaktan ve pişme süresini uzatmaktan geçer. Tarifimi uygularsanız, yumuşacık bulgur pilavını yapar ve yersiniz.
yumuşak bulgur pilavı malzemesi
- iki kase dolusu pilavlık bulgur
- dört kase dolusu sıcak su
- 100 gram yemeklik yağ
- bir tane kuru soğan
- iki tane domates
- bir kaşık domates salçası
- pul biber ve tuz
yumuşak bulgur pilavı nasıl yapılır
- soğanı yemeklik doğrayın, domatesi rendeleyin
- bulguru yıkayın ve süzün
- çelik tencerede, yağ içinde soğanı kavurun
- üzerine bulguru ilave edin, en kısık ateşte 15 dakika kavurun
- peşinden salçayı ilave edin kavurun
- ardından domatesi ilave edin 10 dakika en kısık ateşte kavurun
- üzerine sıcak suyu, pul biberi ve tuzu ilave edin, karıştırın
- tencereyi fokur fokur bir defa kaynatın ve kapağını kapatın
- ocağın düğmesini kapatma yönüne doğru çevirerek
- ocağı pır pır yanacak şekilde iyice kısın
- tencere kapağından buhar çıkışı kesilene kadar pilavı pişirin
- ardından ocaktan alın ve yarım saat dinlendirin
- karıştırdıktan sonra servis yapın.
afiyet bal şeker olsun