evde sucuk nasıl yapılır? bağırsaklı sucuk yapımı


Evde sucuk nasıl yapılır? bağırsaklı sucuk yapımı: Evimizde, ev yapımı kangal sucuğu bu tarife göre yaparım. Bu tarifi, tarif defterimden aldım ve kendim kullanmak için bloguma koydum. Eğer, sucuk yeme ve yapma merakınız varsa; bu tarifim arayıpta bulamayacağınız özel tariftir. Anlayacağınız, bu tarif "laf olsun torba dolsun" tarifi değildir. Tabi ki, evde bu sucuğu yapmanız için, bir düzeneğe ihtiyacınız olacak. Örneğin; sucuk harcını hazırladıktan sonra, bağırsak içerisine doldurmanız gerekiyor. Bu işi benim gibi, plastik huni ile yapabilirsiniz; ya da (sucuk doldurma tertibatlı) kıyma makinesiylede yapabilirsiniz. Seçim sizin, haydi bakalım kolay gelsin.

ev yapımı kangal sucuk malzemesi
  1. 2 kilo dana döş etinden çekilmiş kıyma
  2. 100 gr. soyulmuş ve dövülmüş sarımsak
  3. 50 gr. acı toz biber
  4. 50 gr. tatlı toz biber
  5. 40 gr. toz kimyon
  6. 20 gr. toz karabiber
  7. 40 gr. sofra tuzu
  8. 1 çay kaşığı normal doldurulmuş toz tarçın (2 gr.)
  9. 1 çay kaşığı normal doldurulmuş toz karanfil (2 gr.)
  10. 1 çay kaşığı silme doldurulmuş çemen tozu
  11. 2 çay bardağı dolusu soğuk içme suyu (200 gr.)
  12. 2.5 metre kurutulmuş bağırsak
  13. sucuk bağlama ipi (pamuklu)
  14. plastik huni

evimizde kangal sucuk yapımı
  1. yoğurma kabına kıyma, baharatlar ve tuzu koyun
  2. 10 dakika boyunca iki elinizle yoğurun
  3. peşinden sucuk içine 1 çay bardağı soğuk su koyun
  4. kıyma suyu çekinceye kadar yoğurun
  5. ve ardından top yapın, bir kaba alın ve üstünü kapatın
  6. sucuk içini buzdolabında 24 saat bekletin
  7. saatı dolduğunda dolaptan çıkarın,
  8. üzerine 1 çay bardağı dolusu soğuk suyu koyun ve yoğurun
  9. kuru bağırsağı el yakmayacak sıcak su içinde 15 dakika bekletin
  10. ve plastik huniye geçirin, geçen ucu iple huniye bağlayın
  11. bağırsağın ucuna düğüm atın ve huni içinden kıymayı parmaklarınızla basın
  12. ve bağırsağı doldurun, peşinden bağırsağı huniden ayırın
  13. elinizle şekil vererek halka sucuklar yapın
  14. varsa hava boşluğunu iğneyle yok edin
  15. ve bağırsağın iki ucunu birleştirin, iple bağlayın
  16. sucukları güneş görmeyen havadar bir ortama asın
  17. arada bir sucukları kontrol edin, hava kabarcığı yapmışsa
  18. iğneyle havasını alın, suya daldırın çıkarın ve asın
  19. bir hafta bitiminde sucuğun tadına bakın
  20. gerçek sucuk tadını alıyorsanız
  21. kangalları beze sarın ve buzdolabına kaldırın
  22. ve arzu ettiğiniz şekilde kızartın, yiyin.

afiyet bal şeker olsun

Bu blogdaki popüler yayınlar

sütlü irmik helvası tarifi

25 dakikada fırında, haşlanmış tavuk kızartması

tencerede tavuk but haşlama

30 dakikada etsiz türlü yemeği hazır