20 dakikada düdüklüde et yemeği
20 dakikada düdüklüde et yemeği yapmak, zamandan ve yakıttan tasarruf sağlar. Ayrıca; düdüklü tencerede yapılan et yemekleri, tencerede yapılan et yemeklerini (pişme açısından) sollar. E tabii, bu gerçeğe tanık olmak için; düdüklü tencereyi el kitabına uygun, çok iyi kullanmak gerekir. Düdüklü tencerede yemek yapmak, ocak ısıssı ile doğrudan bağlantılıdır. Düdüklüyü kullanırken ocak alev ayarını çok iyi ayarlamak gerekir. Düdüklü tencerede yüksek alevle yemek yapmak, kazalara davetiye çıkarır. Bu sebeple düdüklüyü kullanırken dikkatli olmalı ve gereğinden fazla ocağın gaz ayarını açmamalıdır. Bu yemeği, ocağın büyük gözünün yarım ısı ayarında pişirdim.
düdüklüde et yemeği malzemesi
- yarım kilo dana kuşbaşı
- üç kaşık sıvı yağ
- bir küçük soğan
- bir küçük domates
- yarım kaşık salça
- karabiber, pul biber, tuz
- su
düdüklüde et yemeği yapımı
- soğanı yemeklik doğrayın, domatesi rendeleyin
- yağ içinde kuşbaşı eti kavurun
- ardından soğanı, salçayı ve domatesi kavurun
- iki su bardağı sıcak su, karabiber ve pul biber ilave edin
- malzemeyi güzelce karıştırın
- düdüklünün kapağını kapayın
- buhar çıkmaya başlayınca düdüğünü takın
- fışlamaya başlayınca saata bakın
- ve ocak alev ayarını orta ısıya ayarlayın
- 20 dakika bitiminde düdüklüyü ocaktan alın
- düdüklü soğuyunca açın ve yemeğin tuzunu ayarlayın
- yemeğinizi ister püreyle, ister pilavla gönlünüzce servis edin.
afiyet bal şeker olsun